Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/schultz-co.dk/akva-messe/wp-includes/plugin.php on line 579

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/schultz-co.dk/akva-messe/wp-includes/plugin.php on line 579

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/schultz-co.dk/akva-messe/wp-includes/plugin.php on line 579
Messe med fokus på et røgfrit Danmark | Akva messe

Messe med fokus på et røgfrit Danmark

browse

De findes allerede i udlandet – messer med fokus på, hvordan vi kommer røgen og dens ubehagelige virkninger til livs. Det er messer, hvor forskellige udbydere af hjælpemidler til rygestop, debatører og folk fra den sundhedsvidenskabelige verden samles for at informere, hjælpe, sælge deres produkter og få gang i snakken om et røgfrit miljø. Nu taler man om at arrangere sådan en messe her i Danmark efter samme model. En fremragende ide!

Her skulle man kunne høre læger og forskere fortælle om den nyeste viden inden for rygning og om studier, der giver dyb indsigt i, hvordan menneskets vaner og afhængigheder fungerer, og hvordan vi kan bryde dem, når de ikke er sunde. Her ville man også kunne høre en række debatørrers holdning til rygning i det offentlige rum, passiv rygning og beskyttelse af grupper som børn, der ufrivilligt udsættes for røgen.

Debatørerne ville blive sammensat, så de kom fra forskellige baggrunde med vidt forskellige meninger om, hvad der virker, hvis man ønsker at gøre omgivelser røgfri i større eller mindre omfang. Endeligt skulle det være muligt at møde udbydere af nikotintyggegummi, nikotinplastre og alle de andre kendte og mindre kendte produkter, der kan hjælpe rygere til et varigt rygestop. Et af de nyeste produkter på det danske marked er i den forbindelse den såkaldte e cigaret, der fås i mange modeller – det ville være oplagt at have den slags “nyheder” inden for rygestopsprodukter med på sådan en messe. Der er her tale om en elektrisk cigaret, som producerer damp fremfor røg, og som skulle være meget mindre skadelig end de tobakscigaretter, vi er vant til at forbinde med rygning i dag.

Her kunne det også være relevant at invitere mere alternative behandlere som akupunktører, hypnotisører og ligenende. Det ville være oplagt at komme hele sprektret rundt – og muligvis også invitere nogle spidser fra dansk erhvervsliv til at tale om, hvordan vi kan tjene penge på at udvikle effektiv håndtering af den sundhedsmæssige byrde, der skabes via rygning og de følgesygdomme, der knytter sig til vanen.

Lad os håbe, messen kommer på benene! Det er i hvert fald en ide, der ligger klar til de, der har mod på at sætte et vigtigt emne på dagsordenen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *