Nytænkning omkring forbrug af resourcer

url

Der sker meget på fronten for nytænkning og forskning indenfor for alternative energiformer, og særligt i disse år er der mange nye tiltag.

Ted.com er et godt sted at starte, når man skal inspireres til at tænke i nye baner. Der kommer en række banebrydende personer indenfor ny forskning fra stedet som MIT og fortæller om den helt nye forskning.

En af disse personer som har talt på Ted konferencen er en person fra North Point Charity. Han fortæller om hvordan det snart vil være muligt at udvinde energi fra solen i nye glasruder. Solen er vores største energikilde i universitet, og at koble sig på denne enorme energikilde kan være en rigtig god ide ifbm. at nytænke nye energiformer.

Kan vi genbruge solens energi?

Kan vi komme videre med projekterne med at udvinde energi af solens stråler, og komme op i næste gear i denne forskning er der måske rigtig mange spændende løsninger som ligger og venter lige forude.

Som bekendt er vi ved at løbe tør for olie på planeten, og der skal nye alternative former til. Der skal tænkes på de resourcer vi har, og der skal nye og smartere former for energi på banen.

Hvad kan der ellers gøres for miljøet?

En anden god ide er at fokusere mere og mere på genbrug og recycling. Der er gode ideer her også, som hjælper os til at spare på affaldsstoffer, genbruge mere og komme igang med at nytænke hele vores forbrugermentalitet omkring at øge forbruget hele tiden, og blot øge mængden af affald, som gør at miljøet og næste generation bliver sorteper.

Denne spændende artikel omtaler netop dette, og har også et par gode ideer til hvordan der kan tænkes nyt ift. genbrug af gamle computere og bærbare PCere. Netop IT udstyr, som er et stort tema i østen, hvor vores IT ender sine dage..

Det er vigtigt at der kommer mere fokus på genbrug og den effekt vi efterlader på miljøet med vores forbrugerkultur. Vores fodspor har været for markante og tydelige de seneste 100 år hvor industrialiseringen har braget der ud af for fuld tryk.

Lad os håbe vi bliver klogere efterhånden, og lad os alle tænke med og støtte op om de projekter der søsættes omkring alternative energiformer og recycling. Det er vores planets fremtid det gælder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *