Skimesser – hvornår får vi en ISPO i Danmark?

browse-2

I Tyskland har de haft en kæmpestor messe for skiudstyr i mange år nu, og den er meget populær. Den hedder ISPO, og den tiltrækker alle de store producenter af skiudstyr, gadgets og alt mellem himmel og jord – bare det kan bruges på skiferien, så er det velkomnment til ISPO. Hvornår får vi sådan en messe i Danmark? Emnet er oplagt, det er masser af interesse for skisport i landet og man kunne lave et super event ud af det, som helt sikkert også ville sætte sine klare spor på bundlinjen hos de mange forhandlere, der ville få mulighed for at nå ud til et meget relevant publikum. Jeg synes ikke, jeg kan se nogen problemer eller ulemper her, så jeg håber bare på at se sådan en messe på banen inden for de næste par år.

Indtil da, kan jeg da lige (som garvet messegænger og -tilhænger) give et par indspark til formen. Det skal selvfølgelig være sådan, at der er masser af fokus på skiferie og lidt mindre fokus på det meget specielle professionelle udstyr, der mest af alt er relevant for topatleter. Det er sjovt at se lidt af det, og det har helt sikkert en fascinationskraft, men det er ikke noget, der virkelig sælger sådan en messe.

Hav fokus på de store destinationer og lande. Inddel for eksempel messehallen, så man kan komme på skiferie i Østrig, skiferie i Frankrig, skiferie i Norge og Sverige. I hver afdeling skal der være relevante udbydere, der præsentere nogle af de bedste tilbud på rejsemål til landet. Der skal være informationer om de forskellige destinationers fordele og ulemper, så man føler sig godt udrustet til at vælge en destination ligegyldigt om man går efter familievenlighed eller styrtløb. Ischgl skal anbefales til den unge, hardcore skiløber, mens Trysil skal anbefales til en allround familie. Det hele skal selvfølgelig understøttes af flotte bannere og visuelt materiale, der gør det nemt for deltagerne at se, hvad de forskellige destinationer kan, og som gør sandsynligheden for, at de bliver rigtigt glade for deres valg større.

Og så skal der selvfølgelig være en kæmpe udstyrsafdeling. Den skal være fyldt med alt det udstyr, man har brug for, når man skal på skiferie og en masse skibumser, der kan fortælle dig alt om udstyret, hvad der er godt og hvorfor du skal bruge det ene i stedet for det andet.

Jeg synes bare vi skal komme i gang :o)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *