Vælg de ”rigtige” kontormøbler til kroppen

2 - kontormøbler-ergonomi

En ret stor del af Danmarks befolkning arbejder på kontor, og sidder ned ved et skrivebord mange timer om dagen. Meget af vores arbejde foregår bag en computerskærm, og i de fleste brancher i dag bliver der mere og mere kontorarbejde i forhold til tidligere. Ser vi tilbage i tiden, foregik en hel del arbejde udenfor og i form af fysisk aktivitet. Bønder arbejdede i marken, håndværkere på værksteder, f.eks. skomager, snedker, smed, tømrer osv. Soldater var hovedsagelig i fysisk udfoldelse og kamp, læger og sygeplejersker var aktive på sygehuse og i private hjem, og sådan kunne man blive ved.

2 - kontormøbler-ergonomiI dag er meget af dette fysiske arbejde blevet industrialiseret og foregår på fabrikker, hvor maskiner gør arbejde. Hermed følger en masse papirarbejde, som har skabt mange arbejdspladser med kontorarbejde.

Ondt i ryggen

Arbejdet på kontor kan være ensformigt, det samme dag ud og dag ind, og foregår ofte ikke særlig afvekslende stillinger. Mange sidder på den samme måde mange timer om dagen, og får derved næsten altid problemer med ryg, nakke og lænd. Dette fører for det meste til spændinger og til daglig hovedpine, som ødelægger rigtig meget for den enkelte både på arbejde og i fritiden. Rygsmerter er i vores tid blevet til en slags folkesygdom, fordi vi bruger så mange timer foran computeren, og får for lidt bevægelse og afvekslende arbejde. Kiropraktorerne og fysioterapeuterne har rigtig meget arbejde med, at behandle alle de dårlige rygge, og lægerne ligeledes med at skrive smertestillende ud eller endda periodevis sygemelde folk. Det er derfor et større problem, vi står overfor her, og som er vigtigt at gøre noget ved, hvis fremtidens kontorarbejde skal blive lettere og mere smertefrit.

Læs mere om god arbejdsstilling på i-d-a.dk

Kontormøbler og ergonomi

Der kan gøres meget for at forebygge disse problemer, og en rigtig vigtig ting, når man arbejder på kontor er helt klart kontormøblerne. Anvender man de ”forkerte” kontormøbler er det med til at forværre problemerne, og det er derfor vigtigt at vælge de ”rigtige”. Det kunne f.eks. være en god ergonomisk kontorstol, som støtter ryggen og lænden, og som kan indstilles i forskellig højde, og hvor ryglænet kan vippes frem og tilbage.

Kontorstolens kvalitet har meget at sige, og det er en rigtig god idé at vælge en kontorstol, som netop er designet og fremstillet til mange timers arbejde foran computerskærmen. En billig løsning kan ofte være en skuffelse i længden, og derfor er det værd at investere i noget dyrere udstyr netop i denne sammenhæng.

Hæve/sænke borde har i mange år været et stort hit på kontorer, og er en virkelig god og ergonomisk løsning til dem, der sidder meget, og som ikke kan holde de store pauser. Med hæve/sænke borde er det muligt at indstille skrivebordet i den højde man vil, man kan sidde lavere og arbejde noget af dagen, stå op og arbejde noget af dagen, og senere sidde ned igen, endda i en helt tredje højde. Her er det vigtigt, at stol og bord matcher, og at de supplerer hinanden, så man får nogle gode arbejdsvilkår for både sin ryg, samt hele sit velbefindende.

Hos Holmris Online fås en lang række kontormøbler, som både er moderne og ergonomiske og i en god kvalitet. Holmris Online har et stort udvalg af kontorstole og hæve/sænke borde, og her finder man uden tvivl de helt rigtige kontormøbler.

Tjek også Arbejdtilsynets hjemmeside for gode tips omkring ergonomi på arbejdspladsen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *